Naar hoofdinhoud Naar footer

Nationaal Dementie Congres 2024

Datum/tijd

Maandag 15 april 2024 van 13.00 uur tot 17.00 uur

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt jou, de medewerkers van jouw organisatie, jouw relaties en/of achterban uit voor het Nationaal Dementie Congres 2024 ‘Dementie onder de loep - Van wetenschappelijk onderzoek naar praktijk’ op maandag 15 april 2024 (13.00-17.00 uur). Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met ZonMw en Alzheimer Nederland.

De middag kent een breed programma waarin onderzoekers en andere experts je meenemen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Samen verkennen we wat deze nieuwe inzichten betekenen voor mensen met dementie en hun naasten en voor zorgprofessionals, nu en in de toekomst.

Hoe kunnen we mensen met dementie ondersteunen om zo goed mogelijk deel te blijven nemen aan de samenleving? Is er al een medicijn naar de ziekte in zicht? Welke veelbelovende methoden worden er ontwikkeld om dementie op te sporen? Hoe kunnen we onze leefstijl aanpassen om het risico op dementie te verkleinen of de ziekte te vertragen? En hoe kunnen we met elkaar profiteren van alle kennis die volgt uit het Onderzoeksprogramma Dementie. Samen slaan we een brug tussen de wetenschap, het beleid, de zorgwereld en het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 15 april 2024
  • Tijden congres op locatie: 12.00 (inloop met lunch) - 17.00 uur
  • Locatie congres: NBC Congrescentrum Nieuwegein
  • Tijden online congres: 13.00 - 17.00 uur
  • Kosten: geen

Via deze link kun je je registreren. Het is belangrijk dat je doorgeeft of je fysiek aanwezig wil zijn in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein of het programma liever online volgt. Alleen dan rekenen ze op jouw komst. 

Locatie

Online en op locatie

Deel deze pagina via: