Naar hoofdinhoud Naar footer

ABOARD-webinar over ontwikkelingen Alzheimermedicijnen

Datum/tijd

Vrijdag 19 april 2024 van 14.00 uur tot 15.00 uur

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een reeks webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

De ontwikkelingen op het gebied van medicijnen gaan snel. Dé oplossing in zicht? Nee, dat niet. Maar wel een stroomversnelling in de ontwikkelingen. In deze editie van ‘Alzheimer Uitgelegd’ gaat neuroloog Jort Vijverberg in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van Alzheimermedicijnen. Wat heeft onderzoek naar deze medicijnen - waarvan de eerste in Amerika al is goedgekeurd - laten zien? En wat zal het voor patiënten en de zorg betekenen als ze ook in Europa worden toegelaten? Vijverberg: “Dat wordt nog een enorme uitdaging, want de aangetoonde effecten zijn bescheiden. En slechts een kleine subgroep van alle patiënten zou ervoor in aanmerking kunnen komen. Daarnaast vraagt het toedienen van deze medicijnen om veel personeel, tijd en begeleiding.”

Inschrijven

Wil je hieraan meedoen? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Je krijgt dan een dag vóór aanvang een mail met daarin de Zoom-link en -code. Ook vind je daar meer informatie over deze webinar.

Locatie

Online via Zoom

Deel deze pagina via: