Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Binnenkort: Geheugenpoli Monitor 2023

Gepubliceerd op: 20-06-2023

Laatst bijgewerkt op: 20-06-2023

Alzheimer Centrum Limburg zet de traditie voort om de ontwikkeling van geheugenpoli’s in Nederland in kaart te brengen. In samenwerking met het Radboud Alzheimer Centrum, Alzheimer Centrum Amsterdam en Alzheimer Nederland zal binnenkort opnieuw een Geheugenpoli Monitor worden uitgezet onder alle geheugenpoli’s in Nederland.

Het doel is om de huidige werkwijzen, doelgroepen, diagnostische methoden en behandelmogelijkheden in kaart te brengen. Deze inventarisatie heeft eerder plaatsgevonden in 1998, 2004, 2009, en 2017. Op deze manier kan het beloop en nieuwe ontwikkelingen inzichtelijk gemaakt worden.

Neuropsychologie Monitor

In 2017 is naast de Geheugenpoli Monitor ook de Neuropsychologie Monitor in het leven geroepen. Hierin worden meer specifiek de neuropsychologische werkwijzen op geheugenpoli’s in kaart gebracht. Ook dit staat momenteel in de startblokken om opnieuw verstuurd te worden.

Medewerking gevraagd

Beide inventarisaties zullen per e-mail verstuurd worden en zijn digitaal in te vullen. In de vorige rondes is een hoge bereidheid van de clinici gezien om deel te nemen aan deze inventarisaties. Dank daarvoor. Ook deze keer hoopt Alzheimer Centrum Limburg, Radboud Alzheimer Centrum, Alzheimer Centrum Amsterdam en Alzheimer Nederland dit keer ook op een fijne medewerking!