Naar hoofdinhoud Naar footer

Contactpersonen

ABOARD-project

ABOARD is een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd door een landelijk, multidisciplinair consortium. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer. ABOARD is gestart op 1 april 2021 en heeft een looptijd van 5 jaar. Prof. dr. Wiesje van der Flier is projectleider van ABOARD.

ABOARD in beeld:

YouTube video thumbnail

ABOARD Cohort  

Een belangrijk onderdeel van het ABOARD-project is het opzetten van een landelijke dataverzameling om meer inzicht te krijgen in het verloop van het hele ziekteproces van de ziekte van Alzheimer. 

Opzet van ABOARD

 ‘Alzheimer stoppen voordat het begint.’ Dat is het doel van het ABOARD-project. Een multidisciplinair consortium van 33 samenwerkende partners uit de hele kennisketen wil de ziekte van Alzheimer te lijf gaan voordat het zich openbaart. Dit jaar verscheen een publicatie over de opzet van ABOARD in het wetenschappelijk tijdschrift Alzheimer’s & Dementia Translational Research & Clinical Interventions. Lees deze publicatie.

Meer weten over het ABOARD-project? 

Verhalen

Er zijn geen verhalen.