Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Coalitiepartner DEMPACT wil invloed onderzoekconsortia op samenleving vergroten

Gepubliceerd op: 27-03-2024

De resultaten van dementieonderzoek moeten sneller het dagelijks leven van patiënten en mantelzorgers verbeteren. Dit vereist een goede samenwerking tussen professionals uit onderwijs, zorg en welzijn en bedrijven met onderzoekers. Het samenwerkingsverband DEMPACT (dementie en impact) heeft de opdracht om de invloed van 10 grote onderzoekconsortia op de samenleving te vergroten.

Het DEMPACT-consortium bestaat uit Pharos, Movisie, Vilans en Alzheimer Nederland. Daarnaast zijn tientallen partijen uit zorg, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven aangesloten als coalitiepartners. De NGN-werkgroep Onderzoek heeft zich ook als coalitiepartner aangesloten bij DEMPACT, omdat deze werkgroep ook staat voor het verbinden van onderzoek en praktijk. Twee concrete voorbeelden zijn het NGN-congres waar onderzoekers hun onderzoek en resultaten kunnen presenteren (posters/pitchsessie) én de NGN-werkplaats Implementatie die zich richt op het implementeren van kennis(producten) afkomstig uit onderzoek op geheugenpoli’s.

Inschrijven

Schrijf je in voor de DEMPACT-nieuwsbrief over het toepassen van dementieonderzoek, want kennis komt niet alleen uit onderzoek, maar juist ook uit de praktijk. Wil jij met jouw kennis en ervaring bijdragen aan relevant onderzoek en betere implementatie? Schrijf je dan nu in voor deze nieuwsbrief.