Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

‘Het optimaliseren van diagnostische testen op geheugenpoli’s’

Gepubliceerd op: 20-06-2023

Laatst bijgewerkt op: 20-06-2023

Op 24 september 2018 om 9:45 uur verdedigde Hanneke Rhodius- Meester, klinisch geriater in het VUmc, haar proefschrift getiteld ‘Optimizing use of diagnostic tests in memory clinics; the next step’ aan de VU. Het onderzoek van Hanneke richt zich op het ondersteunen van de arts in de uitdagingen van differentiaal diagnose, prognose en ziekteduur van dementie en vond plaats binnen de context van het Europese PredictND studie.

Hanneke heeft in haar onderzoek gebruikgemaakt van nieuwe manieren om gegevens te combineren en wegen, zoals automatische MRI analyses en software programma’s die de arts kunnen ondersteunen. Deze nieuwe manieren van data analyseren, kunnen helpen bij het interpreteren van gegevens voor de individuele patiënt en dragen zo bij aan het nauwkeurig stellen van de diagnose.

Ook kunnen patiënten met een verhoogd risico op het ontwikkelen van een dementie nauwkeurig worden geïdentificeerd. We hopen dat de bevindingen van dit proefschrift artsen op een gebalanceerde wijze ondersteunen bij de dagelijkse uitdagingen van diagnose en prognose. Met als uiteindelijke doel de zorg voor personen met dementie te verbeteren.

Voor een overzicht van haar belangrijkste bevindingen, download de samenvatting van haar proefschrift (pdf, zie Downloads). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke via h.rhodius@vumc.nl

Downloads