Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Nieuwe NGN-bestuursleden

Gepubliceerd op: 23-02-2023

Het is inmiddels 8 jaar geleden dat het NGN is opgericht. We begonnen met een kleine enthousiaste groep professionals die werkzaam waren op een geheugenpoli. Inmiddels wordt ons netwerk goed gevonden door zowel professionals als onderzoekers. Voor een aantal NGN-bestuursleden voelt dit jaar als een goed moment om het stokje over te dragen. Om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn per 1 januari 2023 drie nieuwe collega’s toegetreden tot het NGN bestuur. Hieronder stellen zij zich kort voor. 

Judy van Hemmen

"Na het afronden van mijn promotieonderzoek aan het VUmc, ben ik in 2018 begonnen aan een veelzijdige functie binnen het Alzheimercentrum Erasmus MC. Op de polikliniek ben ik werkzaam als neuropsycholoog, waarbij ik mij onder andere richt op neuropsychologische diagnostiek bij patiënten met een (mogelijke) dementie. Tegelijkertijd zet ik mij vanuit mijn rol als coördinator breder in voor het Alzheimercentrum, binnen zorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Wat ik zo mooi vind aan deze combinatie, is dat beide functies elkaar versterken. En nu mag ik dit nog breder trekken als bestuurslid van het NGN. Ik kijk er naar uit om meer te leren over de Nederlandse geheugenpoli’s en hun werkwijzen en om vanuit mijn kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan het verder verbeteren van de zorg voor mensen met dementie."

Inez Ramakers

"Sinds 2004 ben ik werkzaam bij het Alzheimer Centrum Limburg. Vanuit mijn achtergrond als neuropsycholoog heb ik in mijn onderzoek vooral interesse in de cognitieve en affectieve veranderingen in de voorfase van dementie. Verder interesseer ik me voor vernieuwingen in de neuropsychologische diagnostiek op geheugenpoli’s en hoe we de communicatie tussen klinieken en patiënt over de bevindingen van dit testonderzoek kunnen verbeteren, zodat dit handvaten biedt voor het dagelijkse leven van de patiënt en zijn naasten. Hiernaast ben ik de afgelopen 7 jaar klinisch werkzaam geweest op de geheugenpoli van het Universiteitsziekenhuis in Aken, Duitsland. Hier heb ik neuropsychologische diagnostiek verricht bij patiënten met diverse neurologische aandoeningen. Per april start ik in het MUMC met de opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan het NGN vanuit het neuropsychologische perspectief."

Jurgen Claassen

"In mijn werk in het Radboudumc combineer ik patiëntenzorg met wetenschappelijk onderzoek. In de patiëntenzorg werk ik veel op de geheugenpolikliniek, waarbij ik me vooral richt op de meer zeldzame vormen van dementie, die in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht ook op oudere leeftijd voorkomen, en op second opinions. Ik ben zorgprogrammaleider cognitieve stoornissen in het Radboudumc en wil met mijn collega’s ook nieuwe zorgpaden gaan ontwikkelen. In mijn onderzoek richt ik me op de rol van vasculaire ziekte bij dementie, waarbij ik kijk naar welke mechanismen hierbij spelen, en hoe we daarop kunnen ingrijpen voor behandeling en preventie. Binnen het NGN wil ik graag de geriatrie-visie op de geheugenpoli-zorg voor ouderen met cognitieve stoornissen en dementie inbrengen."