Naar hoofdinhoud Naar footer

Patiënten met Alzheimer gezocht voor onderzoek nieuwe medicijnen

Gepubliceerd op: 02-12-2022

Meer dan ooit zijn kansrijke nieuwe medicijnen in ontwikkeling om de ziekte van Alzheimer te stoppen. Meer onderzoek blijft nodig en daarvoor is continu behoefte aan studiedeelnemers. Lees hoe u uw patiënt kunt aanmelden!

Patiënten geven aan dat ze veel behoefte hebben aan informatie over deelname aan medicijnonderzoek. Vaak zijn ze niet op de hoogte van de mogelijkheden. Daar kunt ook u een bijdrage aan leveren.

Brain Research Center

​Brain Research Center is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek naar kansrijke nieuwe medicijnen tegen hersenziekten. Zij voeren een uitgebreid portfolio uit van studies over Parkinson, Alzheimer en MCI.

Onderzoek naar Alzheimermedicatie

Voor klinisch onderzoek naar Alzheimermedicatie zoekt Brain Research Center deelnemers met de volgende kenmerken:

LeeftijdVariabel: 50-85 jaar; anticonceptie
CDRVariabel: 0-2
MMSEVariabel: 13-30
DuurVariabel: 1-4,5 jaar
ToedieningsvormS.c./ i/m./ i.v./ oraal
Historische dataSoms te gebruiken; vaak veel opnieuw
Kans actieve medicatie50%-100%
Cerebrale vaatschadeVaak beperkt; EVOKE+ meer mogelijk
Co-medicatieDementieremmers soms niet toegestaan, verder variabel

Hoe meld ik mijn patiënt aan?

Een patiënt aanmelden voor onderzoek gaat heel gemakkelijk met deze online link: meld uw patiënt aan. Daarnaast kunt u uw patiënt ook telefonisch aanmelden via 020-301 7170. Twijfelt u of uw patiënt in aanmerking komt voor een van de onderzoeken? Dan kunt u hem nog steeds aanmelden. Brain Research Center kijkt dan samen met de patiënt of er een onderzoek is waar hij aan mee kan doen.

Experimentele behandeling

Als zorgprofessional weet u waarschijnlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat er medicatie tegen alzheimer komt. Voor veel hersenziekten zijn op dit moment maar weinig behandelingsmogelijkheden. Door uw patiënt aan te melden voor deelname aan een klinische trial, profiteert hij mogelijk van de experimentele behandeling. Daarnaast draagt deelname direct bij aan het vergroten van wetenschappelijke kennis en daarmee aan het beschikbaar komen van nieuwe behandelingen in de toekomst. Als zorgprofessional kunt u zich aansluiten bij het netwerk, waarna u via specialisten en partners toegang krijgt tot de meest actuele kennis over parkinson en alzheimer.

Deel deze pagina via: