Naar hoofdinhoud Naar footer

Begrijpelijke informatie voor mensen met dementie en naasten

Gepubliceerd op: 27-03-2024

De diagnose dementie en dan?! Welke nazorg lever jij op jouw geheugenpoli? Wanneer iemand de diagnose dementie krijgt, komt er veel op deze persoon en zijn omgeving af. Voor makkelijk leesbare, deskundige en onafhankelijke informatie kun je doorverwijzen naar de website dementie.nl. Dit is een platform van Alzheimer Nederland, zonder winstoogmerk. Of verwijs naar de #DementieLijn 0800 5088.

De website dementie.nl en de DementieLijn zijn bedoeld om mantelzorgers en mensen met dementie te steunen. In zowel praktische als emotionele zin. Door de jaren heen is er via dementie.nl een community ontstaan van mensen die steun vinden bij elkaar. Zelfs jaren na de diagnose houden zij intensief contact. Bijvoorbeeld via het forum of de online gespreksgroepen, die zijn ontstaan in coronatijd.

Voorbeelden van content

Dementie.nl is altijd in beweging en plaatst regelmatig nieuwe content. Bijvoorbeeld bij vragen over intimiteit en seksualiteit. Zoals een documentaireserie over leven met de ziekte van Alzheimer. Bekijk de serie: Vergeet niet dat ik van je hou. En er zijn mooie interviews. Lees bijvoorbeeld het interview: 'We hebben nog humor en we hebben nog seks'.

Verwijs jouw patiënten en naasten dus ook eens door naar dementie.nl, wanneer zij behoefte hebben aan (extra) informatie, herkenning of praktische tips!

Deel deze pagina via: