Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

TAP-promovendi op bezoek bij Vilans

Gepubliceerd op: 13-06-2023

Laatst bijgewerkt op: 13-06-2023

De promovendi van TAP-dementia kwamen op uitnodiging van Cynthia Hofman op werkbezoek bij Vilans. Stephan Duijkers, promovendus TAP-dementiaconsortium en werkzaam bij Maastricht University schreef daar onderstaande tekst over.

Tijdiger, Accurater en gePersonaliseerder (TAP)

Op dinsdag 2 mei 2023 bezochten alle promovendi van het TAP-consortium kenniscentrum Vilans in Utrecht. Het was een leuke, gezellige en interessante dag waarop we elkaar beter hebben leren kennen. Gedurende de dag maakten we kennis met een belangrijke partner in het consortium. De expertise van Vilans gaat ons namelijk helpen onze vergaarde kennis te verspreiden en te implementeren. Al die kennis willen wij natuurlijk graag toepassen in de praktijk, om een dementie-diagnose daadwerkelijk Tijdiger, Accurater en gePersonaliseerder te maken. Ik mocht deze dag als één van de promovendi op het project bijwonen en ik vertel je er graag meer over.

Kennismanagement

De dag begon met een kop koffie en een voorstelrondje. Daarna volgde een presentatie over wat Vilans allemaal doet, over kennismanagement en hoe dat op verschillende manieren kan. Na een heerlijke netwerklunch werden wij, de promovendi, aan het werk gezet met vragen als: waarom doe je dit onderzoek? En, wat hoop je ermee te bereiken? Goede vragen, waar ze je bij Vilans graag mee verder helpen. Wij gingen vervolgens aan de slag met de zogeheten ‘effectenkaarten’.

Effectenkaarten

Met behulp van effectenkaarten kan je op een gestructureerde manier uiteenzetten wat het uiteindelijke doel en/of effect is van een onderzoek. Dit pasten wij toe op onze onderzoeken. Aan het eind van de sessie presenteerde iedereen zijn/haar effectenkaart in een korte pitch. Het was ontzettend leuk om te horen over ieders onderzoek en welke ideeën er zijn over de uiteindelijke doelen en effecten.

Samenwerking

Ik heb deze dag meerdere dingen geleerd. Ten eerste dat we met héél belangrijk onderzoek bezig zijn, waarmee we veel impact kunnen maken. Daarnaast weet ik nu ook dat we een erg enthousiaste en gezellige groep beginnende onderzoekers zijn, die nog vaak fijn samen zullen werken. Ik wil Vilans nogmaals bedanken voor deze leuke dag en hopelijk zien we elkaar snel weer!

Lees meer