Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Training

Online training dementie op jonge leeftijd op Dementie.nl

Gepubliceerd op: 17-03-2023

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie is een (kosteloze) online training ontwikkeld. In de online training dementie op jonge leeftijd wordt uitleg gegeven over wat dementie op jonge leeftijd inhoudt en welke vormen er zijn.

In de online training dementie op jonge leeftijd wordt uitleg gegeven over wat dementie op jonge leeftijd inhoudt en welke vormen er zijn. Daarnaast wordt er meer uitleg gegeven over problemen die kunnen optreden in het uitvoeren van dagelijkse handelingen, wisselingen in stemmingen, de gevolgen voor kinderen en het omgaan met emoties. Als mantelzorger leer je hoe je in balans kunt blijven en welke ondersteuning er voor jou en je naaste beschikbaar is. Naast uitleg bevat de training praktische tips en video’s met experts op het gebied van dementie op jonge leeftijd, verhalen van andere mantelzorgers en animaties.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Dementie op jonge leeftijd
  2. Problemen en oplossingen
  3. Gedragsveranderingen
  4. Impact op het gezin
  5. Goed voor jezelf zorgen
  6. Zorg en ondersteuning in NL

De training is geëvalueerd door mantelzorgers en zorgprofessionals door middel van vragenlijsten en interviews. De eerste resultaten zijn veelbelovend en laten zien dat de online training dementie op jonge leeftijd inspeelt op hun behoeften. 

De Nederlandse versie is ontwikkeld door Alzheimer Centrum Limburg, Alzheimer Nederland, Radboudumc Alzheimer Centrum, UKON en Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. De training is voortgekomen uit het Europese RHAPSODY-project.

Laatst bijgewerkt op: 17-03-2023