Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Samen vooruit met dementie, een gids voor een leven met dementie

Gepubliceerd op: 28-03-2023

Laatst bijgewerkt op: 28-03-2023

Het Alzheimer Centrum Limburg heeft de nieuwe site samenvooruitmetdementie.nl ontwikkeld om de levenskwaliteit van dementiepatiënten te vergroten.

Naar de nieuwe website

Samen vooruit met dementie richt zich op het verbeteren van het krijgen van een diagnose dementie en de zorg die daarop volgt. Het geeft mensen met dementie en hun familie goede handvatten en adviezen om op een positieve manier met dementie om te gaan. Persoonlijke verhalen en praktische tips van mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn gecombineerd met wetenschappelijk onderbouwde informatie over de diagnose, het omgaan met dementie en een goed leven met dementie. 

De periode naar een diagnose dementie is vaak een emotionele achtbaan voor iemand met dementie en zijn naasten. “Wat staat mij en mijn gezin te wachten? Welke ondersteuning is er in de buurt en hoe maken we hier gebruik van? Hoe ziet mijn toekomst eruit en wat moet ik regelen?”. Dit zijn slechts een aantal vragen waarmee mensen na een diagnose worstelen. De website samenvooruitmetdementie.nl helpt hen hierbij en biedt de mogelijkheid om een persoonlijk plan te maken.  

Het wetenschappelijk onderzoek COGNISANCE in Nederland, Australië, Canada, Polen en het Verenigd Koninkrijk heeft samen met mensen met dementie, hun mantelzorger en zorgverleners gekeken naar wat de ervaringen zijn na een diagnose dementie en hoe we deze kunnen verbeteren. Hieruit kwam naar voren dat er behoefte is aan meer informatie, emotionele ondersteuning en contact met anderen. Dit is de basis geweest om deze website te ontwikkelen.

Contact 

Wil je meer informatie over samen vooruit met dementie of wil je promotiematerialen ontvangen? Neem dan contact op met Maud Hevink of Claire Wolfs.