Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Video

Organisatie / Uitgever

Nederlands Geheugenpoli Netwerk

NGN-webinar: Nazorg op de geheugenpoli

Gepubliceerd op: 02-07-2024

Laatst bijgewerkt op: 03-07-2024

Mensen met dementie en hun naasten blijven na het krijgen van de diagnose vaak nog met veel vragen zitten. Sommige geheugenpoli’s bieden daarom een stukje nazorg aan, bijvoorbeeld in de vorm van een nagesprek. Maar dat is niet op elke geheugenpoli het geval. Patiëntervaringen lopen op dit gebied dan ook erg uiteen.

In dit webinar gaan Annemieke Schipper, Sara Ulita, Jackie Poos en Hanna Bodde in gesprek over het thema nazorg op de geheugenpoli. Annemieke en Jackie vertellen hoe nazorg vorm heeft gekregen op de geheugenpoli’s van het HagaZiekenhuis Zoetermeer en van het Erasmus MC. Daarnaast vertellen Jackie en Hanna over hun onderzoek naar nazorg en hoe zij de resultaten daarvan vertalen naar de klinische praktijk. Door het delen van deze praktijkervaringen en inzichten uit onderzoek hopen zij andere geheugenpoli’s te inspireren om met dit thema aan de slag te gaan.

Sprekers

  • Annemieke Schipper, NGN-bestuurslid en verpleegkundig specialist HagaZiekenhuis
  • Sara Ulita, onderzoeker bij Vilans
  • Jackie Poos, postdoctoraal onderzoeker bij het Alzheimercentrum Erasmus MC
  • Hanna Bodde, promovenda binnen het consortium YOD-included*

*Meer weten over het consortium YOD-included en over onderzoek voor mensen met dementie op jonge leeftijd? Neem een kijkje op hun website.

Bekijk het webinar: 

YouTube video thumbnail

Beluister als podcast:

Beluister het webinar als podcast.