Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Contactpersoon

Multidisciplinaire consortium dementie

Gepubliceerd op: 15-02-2023

Het NGN-bestuur wees jullie in de nieuwsbrief van december op de subsidieoproep ‘Multi-disciplinaire Consortia Onderzoeksprogramma Dementie’ van ZonMw.

Vilans is met het NGN door naar de volgende ronde! Het NGN-bestuur wees jullie in de nieuwsbrief van december op de subsidieoproep ‘Multidisciplinaire Consortia Onderzoeksprogramma Dementie’ van ZonMw. Het doel van de subsidieronde is om topcentra en partijen uit onderzoek en (zorg)praktijk samen te brengen in consortia om relevante kennisvragen uit de wetenschap en praktijk te verzamelen over het ontstaan, risicoreductie, diagnostiek, prognostiek en de behandeling van dementie, te prioriteren, te onderzoeken en ontwikkelde kennis te implementeren in de praktijk.

Het NGN heeft zich via Vilans (het kenniscentrum langdurende zorg dat het NGN faciliteert) aangemeld voor het consortium dat zich de komende jaren buigt over het thema Diagnostiek en Prognostiek. In zes minuten hebben Femke Bouwman (voorzitter van het NGN) en Cynthia Hofman (Vilans) gepitcht waarom het NGN onderdeel zou moeten uitmaken van het consortium. En we hebben goed nieuws: we zijn door naar de volgende ronde! ZonMw ziet het NGN als belangrijke consortiumpartner. Door onderdeel uit te maken van het consortium hopen we steeds meer geheugenpoli’s te betrekken bij wetenschappelijk onderzoek.