Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Werkplaats Implementatie gestart

Gepubliceerd op: 02-07-2024

De NGN-werkplaats Implementatie is van start! De geheugenpoli’s van het HagaZiekenhuis (locatie Zoetermeer), Alzheimercentrum Erasmus MC, Alzheimercentrum Amsterdam, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en het Alzheimer Centrum Limburg doen mee aan de eerste editie van de Werkplaats Implementatie en gaan aan de slag met het thema patiënteninformatie.

Met de werkplaats willen we de implementatie van innovaties op geheugenpoli’s verbeteren. Dat doen we door de deelnemers handvatten te geven om een verandering door te voeren, de geleerde lessen van het traject te delen met andere geheugenpoli’s en de geleerde lessen te delen met onderzoekers, zodat zij al tijdens hun onderzoek rekening kunnen houden met het toekomstige implementatieproces.

Terugblik eerste bijeenkomsten

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten van de werkplaats werd er stilgestaan bij het belang van goede patiënteninformatie en de uitdagingen die komen kijken bij implementatie op geheugenpoli’s. Ook gingen de deelnemers actief aan de slag met het in kaart brengen van het zorgpad en de patiënteninformatie op hun eigen poli en werd er bij patiënten om feedback gevraagd op de informatie die zij hadden ontvangen. Dit leverde boeiende inzichten op die we ook graag met andere geïnteresseerden delen tijdens het NGN-congres op 5 november.