Naar hoofdinhoud Naar footer

Fase 6: Vier je successen

Gepubliceerd op: 24-05-2024

Het dementievriendelijker maken van jouw afdeling is een doorlopend proces en is in principe nooit klaar. Er zijn altijd mogelijkheden om nóg dementievriendelijker te worden. Juist omdat het een gebed zonder eind lijkt, is het belangrijk om behaalde successen te vieren.

Kom bij elkaar

Het vieren van de behaalde successen is een belangrijk onderdeel van het traject. Je wilt immers ook uitdragen naar jouw collega’s welke belangrijke (eerste) stappen jullie hebben gezet in het dementievriendelijker maken van jullie afdeling. Dit kun je op eenzelfde manier doen als hoe je de start van je project gevierd hebt. Door iets lekkers uit te delen bij de koffie, of door mensen een aandenken te geven aan het project. Bij het WZA vierden we de afronding van het project door bij de koffiepauze aan te sluiten met cake. Zowel op de polikliniek Cardiologie van het WZA en de verpleegafdeling Interne geneeskunde van het UMCG zijn thermosflessen uitgedeeld met daarop het logo van ‘Dementievriendelijke ziekenhuizen’.  

Communiceer over de genomen stappen

Binnen het UMCG is via het intranet over het project verteld. Om meer afdelingen enthousiast te maken om dementievriendelijker te worden, is er ook een presentatie gegeven op het hoofdenoverleg en bij een ‘broodje met’. Hierbij worden verpleegkundigen in het ziekenhuis geïnformeerd over actuele ontwikkelingen. In het WZA mochten de twee kartrekkers de commissie ouderenbeleid van het ziekenhuis over het project, hun ervaringen en de genomen stappen vertellen. Dit heeft vervolgens deuren geopend om dit ook te bespreken met leidinggevenden van verschillende poliklinieken binnen het WZA.